Често задавани въпроси

Често задавани въпроси

БЕЗОПАСНО ЛИ Е ДА СЕ РЕЗЕРВИРА БИЛЕТ ОНЛАЙН?

Ние правим най-доброто, което е по силите ни, включително като предприемаме подходящите технически и защитни действия, за да предпазваме и съхраняваме безопасно вашите лични данни и за да ги защитим от неоторизиран достъп, използване, подправяне или неоторизирано изтриване. Обръщаме специално внимание на безопасното предаване на лични и финансови данни. Тези данни се предават от вашия компютър до сървъра за резервации на Пегасус Груп чрез шифровани канали с поддръжка на модерната технология Secure Socket Layer (SSL). Не на последно място, ние предлагаме нова онлайн услуга за защита за картодържателите на VISA и MasterCard. Схемите “Verified by VISA” и “MasterCard Secure Code” ви позволяват да регистрирате допълнителна парола за вашата кредитна карта. По този начин вие ще помогнете да бъдат предотвратени неоторизираните покупки с вашата кредитна карта, което означава, че можете да пазарувате онлайн по-безопасно и по-спокойно. Ако вашата банка участва, по време на изтеглянето на средства ще бъдете помолени да се регистрирате за една от тези схеми. За да зададете вашата нова парола, просто следвайте инструкциите онлайн. Някои банки предлагат опцията за отлагане на регистрацията, но други изискват да се регистрирате незабавно за схемата, за да можете да завършите вашата онлайн транзакция. Тези схеми скоро ще станат задължителни за всички картодържатели. Моля, ако имате някакви въпроси за схемата, се обърнете пряко към издателя на вашата карта.

 

ПРОЦЕСЪТ НА РЕЗЕРВАЦИЯ БЕШЕ ПОЧТИ ЗАВЪРШЕН, КОГАТО ПОЛУЧИХ СЪОБЩЕНИЕТО "СЕСИЯТА ВИ Е ИЗТЕКЛА"? КАКВО ОЗНАЧАВА ТОВА?

От съображения за сигурност ограничението във времето за изпълнение на резервация е 30 минути. След това системата автоматично ви изключва. Ако това съобщение се появи в края на процеса на резервация, моля, свържете се с нашия Център за обаждания, като посочите датата на заминаването и маршрута, за да проверите дали резервацията е била завършена.

 

КОГА ЩЕ БЪДЕ ПОТВЪРДЕНА МОЯТА РЕЗЕРВАЦИЯ?

Ако сте платили с кредитна/дебитна карта, след завършването на процеса по резервация ще получите страница за потвърждение (на екрана) и ще ви бъде изпратено копие по имейл. Ако не сте получили имейла за потвърждение, моля, проверете настройките на филтъра на вашия имейл, както и всички пощенски кутии, които съдържат филтрирана поща. Вашият пътен план ще съдържа вашия код за потвърждение, датите, общата цена на билета и всички други необходими подробности. Тази информация може да бъде достигната чрез вашия Профил в pegasusbg.com под раздела ’моите резервации’, ако резервацията ви е била направена, докато сте били влезли в системата.

 

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА МОЯТ КОД ЗА ПОТВЪРЖДЕНИЕ?

След като резервацията бъде завършена успешно, ще получите код за потвърждение. Той ще бъде показан на страницата за потвърждение, както и в изпратения чрез имейл (имейл за потвърждение) резервационен талон.

 

КАКВИ ФОРМИ НА ЗАПЛАЩАНЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ИЗПОЛЗВАНИ?

„ПЕГАСУС ГРУП” ЕООД приема плащания с дебитни и кредитни карти Visa, MasterCard, Maestro, UATP. В случай че нямате кредитна/дебитна карта или картата Ви не се приема за плащания онлайн, можете да платите билета си чрез банков превод.

 

БИХ ЖЕЛАЛ(-А) ДА ПЛАТЯ СВОЯ БИЛЕТ ЧРЕЗ БАНКОВ ПРЕВОД. КОГА ТРЯБВА ДА ПРЕВЕДА СУМАТА?

Плащането трябва да бъде изпълнено в рамките на 24 часа от създаването на резервацията. Потвърждаването на резервацията може да отнеме до 2-3 работни дни.

 

НАПРАВИХ РЕЗЕРВАЦИЯ ВЧЕРА, НО ДНЕС ТАРИФИТЕ СА ПО-ЕВТИНИ. КАК МОГА ДА СИ ВЪЗСТАНОВЯ РАЗЛИКАТА?

„ПЕГАСУС ГРУП” ЕООД си запазва правото да въвежда промоционални цени между датата на вашата резервация и тази на вашето пътуване (подобна промоция може да засегне маршрута, за който сте направили резервация преди началната дата на промоцията). Въвеждането на промоционални цени не Ви дава право да предявите искане за възстановяване на разликата между общата тарифа, която сте заплатили за вашата резервация, и промоционалната обща тарифа.

 

КОЛКО ВРЕМЕ ПРЕДИ ТРЪГВАНЕТО НА АВТОБУСА ТРЯБВА ДА СЪМ НА СПИРКАТА?

Ние Ви препоръчваме да пристигнете 15 минути преди часа на тръгване.

 

НЕ НАПРАВИХ РЕЗЕРВАЦИЯ ОТ ЛЕТИЩЕ ОТОПЕНИ, Т.К. МЕЖДУ ЧАСА НА КАЦАНЕ И ЧАСА НА ТРЪГВАНЕ НА АВТОБУСА ИМА 30 МИНУТИ. МОГА ЛИ ДА СИ ЗАПЛАТЯ БИЛЕТА НА МЯСТО?

Всички часове на тръгване са точно по разписание, без възможност за изчакване. Ако пропуснете своето пътуване, можете да се прехвърлите на нашия следващ наличен курс до Вашето място на пристигане при условие, че поискате прехвърляне от нашия център за обаждания до 30 минути след часа на заминаване на първоначалния курс по разписание. В случай, ако нямате билет, при наличие на свободни места, можете да го закупите от шофьора.