Северна Гърция и Метеора

Телефон за резервации

0877 344 747

или

За възникнали въпроси

Направете запитване

Цена от:  189 лв.
Продължителност:  3 дни / 2 нощувки
Транспорт:  Автобус

 

Дати на отпътуване:  03.03.2017 г.  15.04.2017 г.  26.05.2017 г.  03.09.2017 г.  06.10.2017 г.  

 ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от Сливен в 02:00 ч. по маршрут Сливен - Стара Загора – София - Кулата - Солун - Паралия Катерини. Пристигане следобед в Солун -Панорамна туристическа обиколка на града с беседа на български език: Бялата кула, паметника на Александър Македонски, Триумфалната арка, Ротондата, църквата “Св. Димитър”, Крепостната стена и др. Нощувка в района на Солун или в курорта Паралия-Катерини /70 км южно от Солун/. Настаняване в хотел 2* или 3*. Свободно време. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Закуска. Целодневна екскурзия до Метеора.
Пристигане в местността Метеора – уникално място, често наричано осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Метеора е комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Разглеждане на два от шестте функциониращи манастира. Свободно време в Каламбака или околността за обяд. Обратно връщане в Паралия – Катерини, като по пътя се спира в долината Темпи за разглеждане на параклиса „Св.Параскева” и извора на Афродита. Вечерта по желание* гръцка вечер. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Отпътуване за България, като по пътя се минава през Вергина за разглеждане на гробницата - музей на Филип II – бащата на Александър Велики.
През 19 век близо до Вергина е открит древеният град Егес, който е бил първата столица на Македонското царство. Най-забележителни са останките от величествен дворец, пищно украсен с мозайки и стенописи, както и от гробище, в което има над 300 гробни могили. При археологически разкопки в края на трийсетте години на 20 век край Вергина е локализирана първата столица на антична Македония - Еге (Αιγαί). През 1977 година във Вергина след археологически разкопки, водени от гръцкия археолог Манолис Андроникос е открит гроб, за който се смята, че e на бащата на Александър Македонски - Филип II Македонски. На същото място е намерен античният македонски символ - шестнадесетлъчево слънце, известно като Звездата от Вергина..
Продължаваме за гр.Едеса-единот най-красивите градове в северна Гърция (Егейска Македония), разположен на около 90 километра западно от Солун. Името си дължи на богатството си на вода, водопади и зеленина, като най-голяма слава на града са донесли знаменитите водопади. Неповторими по красотата си сталактитови и сталакмитови пещери се крият зад 70 метровите бушуващи потоци пенлива вода. Пешеходна разходка и фото пауза из красивия град със славянското име Воден.
Отпътуване за България.


Град на отпътуване
Място
Час
Цена
София Централна Автогара, сектор Паркинг 06:30 часа 189 лв.
Пловдив бензиностанция ОМВ хотел „Санкт Петербург“ 05:00 часа 199 лв.
Чирпан спирка Център 03:30 часа 219 лв.
Стара Загора ОМВ на бул. Славянски 03:00 часа 219 лв.
Сливен бензиностанция Еко – Дамарски мост 02:00 часа 219 лв.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • транспорт с автобус, лицензиран за международни превози;
 • всички магистрални, пътни и гранични такси;
 • две нощувки със закуски в хотел 2 * или 3 *;
 • панорамна обиколка на Солун с лицензиран екскурзовод;
 • екскурзия до Метеора;
 • екскурзия до Вергина и Едеса;
 • застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 5000 евро към ЗАД „Армеец“;
 • водач от ТА „Дорис” по време на пътуването.


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • разходи от личен характер;
 • гръцка вечер – 20 - 25 евро на турист (организира се само в активен сезон и не зависи от туроператора);
 • входни такси за обекти, посещавани по маршрута:

по 6 евро на турист за манастирите на Метеора;
обяд в Каламбака - 8 евро (по желание)
входна такса за грoбницата на Филип II - 12 евро;

 • доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 65 до 75 години – 1.40 лв. / ден;
 • доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 76 до 84.99 години – 2.80 лв. / ден;
 • доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с покритие 4000 евро за лица над 85 години - 15 лв. за целия период на туристическата програма;
 • възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма.


УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

 • внасяне на 30% капаро;
 • доплащане не по-късно от 15 дни преди заминаване;
 • цената е валидна при група от минимум 35 човека.


ЗАБЕЛЕЖКИ:
Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.
Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни.
Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • за лица над 18 год. лична карта;
 • за лица под 18 год. валиден задграничен паспорт при пътуване с двамата родители. Ако детето пътува с единия или без родители - и нотариално заверено удостоверение оригинал и ксерокопие, че детето има право да излиза от страната.

Екскурзии

Pegasus

За нас

„ПЕГАСУС ГРУП“ ЕООД е основана през 2015г. с цел обслужване и транспорт на пътници между България и Румъния. Фирмата ни притежава лиценз №10171 на Европейската общност за извършване на международен автобусен превоз на пътници и разрешително за превоз по линия № 000350/1 и е първата фирма, която предлага редовен транспорт до летище „Хенри Коанда“ Отопени.E-mail

pegasus@pegasusbg.com

Телефон

+359 (0) 877 34 47 47

Адрес

Русе, бул. "Цар Освободител" 156, АВТОГАРА ЮГ