Париж

Телефон за резервации

0877 344 747

или

За възникнали въпроси

Направете запитване

Цена от:  915 лв.
Маршрут:  РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 07.02.2017г.

 

Продължителност:  9 дни / 8 нощувки
Транспорт:  Автобус

 

Дати на отпътуване:  08.04.2017 г.  

 ПРОГРАМАТА Е ПРЕД ПОТВЪРЖДЕНИЕ!

ПРОГРАМА БЕЗ НОЩНИ ПРЕХОДИ!

Град на отпътуване
Място
Час
Цена на ранни записвания до 07.02.2016г.
Сливен Бензиностанция Еко- Дамарски мост 00:30 часа 955 лв.
Стара Загора Бензиностанция ОМВ на бул.Славянски 01:30 часа 955 лв.
Чирпан Спирка Център 02:00 часа 955 лв.
Пловдив Бензиностанция ОМВ хотел „Санкт Петербург“ 03:15 часа 935 лв.
София Паркинг на стадион „Васил Левски“ 05:00 часа 915 лв.


ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от Сливен в 00:30 часа по маршрут Стара Загора - Чирпан - Пловдив - София - Любляна. Транзитно преминаване през Сърбия и Хърватска. Настаняване в хотел в Любляна, Словения. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Любляна - Страсбург
Закуска. Отпътуване за Страсбург.
Пешеходна разходка в града: готическата катедрала " Нотр Дам дьо Страсбург" , паметникът на Гутенберг - създателят на първата печатна машина в Европа, кварталът " Малка Франция" – архитектурен комплекс на открито. Възможност за панорамна разходка с корабче по река Ил и достигане до сградите на Европейския парламент, Съвета на Европа, Европейския съд за правата на човека. Настаняване в хотел около Страсбург. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Страсбург – Люксембург - Париж
Закуска. Отпътуване за Люксембург. Люксембург е една от най-малките държави в света. Взел сякаш най-доброто от двете цивилизации, с времето Люксембург е изградил собствен облик на политическа и икономическа мощ. Наричат Люксембург „Малката Швейцария“,„град – държава с голямо сърце“.
Разглеждане забележителностите на града - Люксембург впечатлява с готическите високи сгради и тесни кули. Там са разположени и най-значимите държавни здания –Дворецът на Великия Херцог, Парламентът, Кметството и катедралата Нотр Дам. На фона на модерните търговски центрове, административни сгради и банки се издигат древните руини на Стария град. Първите крепостни стени са построени в началото на X в. около историческия Люксембургски замък, но до XII в. градът се разраства и стените му стигат до църквата „Св. Николай“ (днес катедралата Нотр Дам). Особено внимание заслужават и двата площада "Place d'Armes“ (Площад на Армията) и „Place Guillaume“, мостът „Адолф”. Отпътуване за Париж. Настаняване в хотел в околностите наПариж. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Париж
Закуска. Париж – градът на светлините, на кулинарното изкуство, на архитектурните постижения, на любовта, на дългите разходки и приказни мечти .
Автобусна и пешеходна туристическа обиколка на Париж – остров Сите, Площад “Конкорд”, Лувъра и десния бряг на Сена – “Мадлената”, Операта, Площад “Вандом”, Кметството, Елисейския дворец, Елисейските полета и Триумфалната арка, Квартала на 21 век “Дефанс”, Булонския лес, левия бряг на Сена – “Латинския квартал”, Пантеона, Дома на инвалидите. Възможност за разходка из “Латинския квартал”.
Туристическа пещеходна обиколка на Париж – квартал “Монмартър” с посещение на храма “Сакре кьор”, разходка из “уличките на художниците”.
Нощувка в предградията на Париж.

ПЕТИ ДЕН:
Закуска. Отпътуване за двореца Версай, свързан с епохата на Луи XIV, днес Музей на френската история. Интерес представляват Галерията на Огледалата и големите апартаменти на Краля Слънце с имена на гръцки богове и богини, парка на Версай с многобройните езера и градини.
На връщане ще минем през квартала Дефанс и Булонски лес.
Възможност за посещение на Айфеловата кула и разходка с корабче по Сена.

ШЕСТИ ДЕН:
Закуска. Отпътуване от хотела за ЕВРОДИСНИЛЕНД. Свободно време до 20:00 ч. Връщане в хотела. Нощувка.
ИЛИ
Свободно време с възможност за посещение на Лувъра или музеите „Орсе”. Екскурзоводска беседа на български в Лувъра/Орсе.
Свободно време. Нощувка.
ИЛИ
Пешеходна разходка: остров Сите (Парижката Света Богородица, Съдебната палата, Светия параклис). Свободно време. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН: Женева
Закуска. Продължаваме за Женева. Пешеходна разходка в Женева – парка около езерото с Фонтана и Цветния часовник, острова на Жан Жак Русо, "Мемориала на реформаторите", катедралата “Сен Пиер”. Свободно време. Нощувка в района на Торино.

ОСМИ ДЕН: Милано
Закуска. Отпътуване за Загреб, като по маршрута ще посетим Милано. Туристическа програма в Милано – италианската столица на бизнеса и модата – “Кастело Сфорцеско”, площада и катедралата “Дуомо”, пасажа “Виктор Емануел” и миланската “Ла Скала”. Продължаваме за Загреб. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН:
Закуска. Отпътуване за България.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • транспорт с автобус, лицензиран за международни превози;
 • 8 нощувки със закуски: 1 нощувка в района на Любляна, 1 нощувка в района на Страсбург, 4 нощувки в района на Париж, 1 нощувка в района на Торино; 1 нощувка в района на Загреб (хотели 2/3 звезди и хотели от веригите Ибис / Премиер клас/) .
 • Туристическите обиколки с професионални екскурзоводи в Париж, Милано;
 • екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
 • водач от ТА Дорис по време на пътуването и престоя;
 • медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ на стойност 4000 евро към ЗАД „Армеец“.


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • входни такси за посещаваните туристическите обекти;
 • Музея Лувър /входна такса + лицензиран екскурзовод на български език + слушалки/ – около 28 евро, за младежи под 26 г. - около 15 евро при минимум 20 плащащи туриста;
 • Пешеходна разходка: остров Сите (Парижката Света Богородица, Съдебната палата, Светия параклис) - 15 евро при минимум 20 плащащи туриста;
 • Айфелова кула до трето ниво – 15.50 евро, деца до 11 г. – 11 евро, младежи от 12 – 24 г. – 13.50 евро;
 • Входна такса Версай - дворец 13,50 евро с аудиогид на 8 езика (безплатен e за младежи под 18 г.), затворен в понеделник; градини: от 1 ноември до 31 март - безплатни, от 1 април до 30 октомври - платени само събота, неделя и някои празнични дни - 7 евро за възрастни, деца 10-18 г. - 5,50 евро, деца под 10 г. - безплатно;
 • Входна такса за градините на двореца "Версай" (8 евро);
 • Разходка с корабче по Сена при минимум 20 туриста – 12,50 евро;
 • Доплащане за слушалки при посещението на Лувъра (3 евро) и двореца Версай (3 евро) и по време на пешеходната разходка в Милано (3 евро);
 • Дисниленд – около 57 евро за възрастни, 51 евро за деца под 11 г.;
 • доплащане за застраховка за лица над 65г.;
 • възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма;
 • разходи от личен характер и други такива, неупоменати в програмата;
 • Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.

Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни.

 • разходи от личен характер.


Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата!
Туроператорът не носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на посочените за посещаване обекти!

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

 • внасяне на 30% капаро;
 • доплащане не по-късно от 15 дни преди заминаване.
 • цената е валидна при група от минимум 40 плащащи човека;
 • цената е валидна при ранни записвания до 07.02.2017 г.;
 • редовна цена - 955 лв. с тръгване от София.

Екскурзии

Pegasus

За нас

„ПЕГАСУС ГРУП“ ЕООД е основана през 2015г. с цел обслужване и транспорт на пътници между България и Румъния. Фирмата ни притежава лиценз №10171 на Европейската общност за извършване на международен автобусен превоз на пътници и разрешително за превоз по линия № 000350/1 и е първата фирма, която предлага редовен транспорт до летище „Хенри Коанда“ Отопени.E-mail

pegasus@pegasusbg.com

Телефон

+359 (0) 877 34 47 47

Адрес

Русе, бул. "Цар Освободител" 156, АВТОГАРА ЮГ