Магията, наречена Санторини

Телефон за резервации

0877 344 747

или

За възникнали въпроси

Направете запитване

Цена от:  545 лв.
Продължителност:  6 дни / 4 нощувки
Транспорт:  Автобус

 

Дати на отпътуване:  11.04.2017 г.  22.05.2017 г.  02.10.2017 г.  

 Град на отпътуване
Място
Час
Шумен автогара Шумен 15:30 часа
Сливен бензиностанция Еко - Дамарски мост 19:30 часа
Стара Загора бензиностанция ОМВ - Славянски 20:30 часа
София Централна Автогара, сектор Паркинг 23:30 часа


Остров Санторини или Тера, или Тира е малък архипелаг, част от т.нар. Цикладски острови, разположени в Егейско море. Енигматичен остров с вълшебна красота, който може да бъде видян почти върху всяка картичка – ослепително бели къщички, напомнящи изкусна дантела върху фона на черните и червени скали на калдера, характерни сини кубета на църкви на фона на невероятните цветове на морето, лъкатушещи стръмни улички по скалисти склонове, водещи до снежнобели, сякаш кацнали на скалите селца и курортни селища. Той е обект на непрекъснат интерес от страна на археолози и вулканолози, чиито теории около неговия произход продължават да разпалват въображението - действителност, забулена в тайни и легенди.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от Шумен в 15:30 ч., от Сливен в 19:30 ч. /бензиностанция Еко/, от Стара Загора в 20:30 ч. /бензиностанция OMВ на Славянски/, от София в 23:30 ч. от София към Атина.

ВТОРИ ДЕН:
Пристигане вечерта в гръцката столица. Настаняване в хотел. Свободно време за пешеходна разходка в центъра на Атина. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Атина – ферибот – остров Санторини. Ранна закуска или сух пакет. Отпътуване в 07:25 ч. за остров Санторини с ферибот от пристанище Пирея. Пристигане в 15:00 ч. в столицата Фира (Тера) – най - големият град на острова, разположен на ръба на кратера и предлагащ чудесна гледка към вулкана. Фира е сравнително съвременен град, който носи отпечатъка и на венецианската архитектура, спомен от неговото историческо минало. Настаняване в хотел. Кратка екскурзия (включена в пакетната цена) до второто по големина селище Оиа (Иа), разположено на най-северната точка на острова, т.нар. “калдера”, забележително с великолепната си панорамна гледка към вулкана, о-в Тиразия и останалата част от Санторини, както и със забележителния залез от красивия бряг. По желание вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Закуска. Свободен ден или еднодневен обиколен тур на острова. Екскурзия до селището Пиргос с амфитеатрално разположените си къщи по склона на планината Пророк Илия, построени в характерния за Цикладите стил, и манастира Пророк Св. Илия /отвън/. При възможност - посещение на Панагия Епископи XII век - най-старата църква на острова, построена от император Алексий Комнин (църквата е отворена само в определени часове на деня). Посещение на винарна и дегустация на местни сортове вина. Продължаване с автобуса до селищата Периса и Камари – едно от най-известните туристически селища на острова, с най-прекрасния плаж от черен пясък, разположено на около 10 км от столицата. Свободно време за плаж и разходка. Връщане в хотела във Фира. Вечерна пешеходна разходка из Имеровигли – типично цикладско селище с павирани каменни улици и традиционни ниски бели къщи с тераси, неслучайно наречено “терасата” на Егейско море, откъдето се открива главозамайваща гледка към кратера на вулкана. По желание вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН:
Закуска. Свободен ден или по желание Екскурзия с корабче до застиналия Вулкан и горещите извори /продължителност 4 часа/. Връщане в хотела. По желание вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН:
Закуска. По желание екскурзия до античната столица на острова – Археа Тира продължителност 2 часа Отпътуване за Атина с ферибот в 15.30 ч. Пристигане на пристанище Пирея в 23:25 ч. Нощен преход до България.

СЕДМИ ДЕН:
Пристигане в България.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • транспорт с автобус, лицензиран за международни превози;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3 * в Атина;
 • 3 нощувки със закуски в хотел 2*/3* на остров Санторини;
 • кратка екскурзия до второто по големина селище Оиа (Иа);
 • пътни, магистрални и фериботни такси и билети;
 • застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 5000 евро към ЗАД „Армеец“;
 • водач по време на пътуването от ТА Дорис.


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • 3 вечери по меню в таверна, в близост до хотела - общо 60 лв.;
 • екскурзия до Вулкана и горещите извори - 28 евро;
 • еднодневен обиколен тур на Санторини с включена дегустация на вина - 38 евро;
 • екскурзия до Археа Тира - 20 евро;
 • при желание доплащане за място тип самолетна седалка на ферибота - 20 лв. (в двете посоки);
 • входните такси на посещаваните обекти - общо около 28 евро;
 • доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 65 до 75 години – 1.40 лв. / ден;
 • доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 76 до 84.99 години – 2.80 лв. / ден;
 • доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с покритие 4000 евро за лица над 85 години - 15 лв. за целия период на туристическата програма;
 • възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма:

Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.
Застрахователят възстановява на застрахованото лице разходи за самолетни билети, хотелски резервации и други туристически и бизнес услуги, извършени предварително, които не могат да бъдат възстановени при отмяна на пътуването.
Покриват се рисковете:
смърт вследствие злополука за лица над 14 годишна възраст;
разходи за отмяна на пътуването;
разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването;
разходи за удължаване на пътуването;
закъснение на самолетен полет.
Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни.
Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация.

 • разходи от личен характер.


Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата!

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

 • внасяне на 30% капаро;
 • доплащане не по-късно от 15 дни преди заминаване;
 • цената е валидна при група от минимум 35 човека;
 • доплащане за единична стая – 105 лв.;
 • доплащане за отпътуване от: Шумен – 20лв.; Търговище – 15лв.;


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • за лица над 18 год. лична карта;
 • за лица под 18 год. валиден задграничен паспорт при пътуване с двамата родители. Ако детето пътува с единия или без родители - и нотариално заверено удостоверение оригинал и ксерокопие, че детето има право да излиза от страната.


Еднодневен обиколен тур на Санторини
При тази екскурзия ще посетим столицата Тира, градовете Ия, Фиростефани, Акротира.
Ще посетим най – старата и прочута винарска изба на острова, която предлага специфични вина. Освен интересната беседа и дегустацията, ще може да си закупите бутилка вино от специалната селекция – чудесен сувенир от Санторини.
Над скалистия бряг на Калдерата се вият стръмни улички, а сред тях се гушат малки снежнобели къщи със загадъчната архитектура на цикладската строителна традиция. Това е най-големият град на острова – Тира.
Ия се намира в най-северната част на острова. Оттук можете да наблюдавате известния в цял свят залез на Санторини - една от големите атракции на острова.

Продължителност: 8 часа. Цена: 38 евро с включени дегустация на вино и беседа във винарска изба.

Екскурзия до Вулкана и горещите извори
През 1400 пр. Хр. вулканът изригнал с такава мощ, че централната част на Санторини полетяла във въздуха. На нейно място се образувал огромен кратер, наречен калдера, който се запълнил с морска вода. Днес на малкия остров Неа Камени, който се намира в калдерата, има активен вулкански кратер. При тази екскурзия ще посетим кратера на вулкана и горещите извори, които се намират в близост до него. Препоръчително е да имате удобни обувки, слънчеви очила и шапка.
Продължителност: 3 часа. Цена: 28 евро с включени фериботни и входни такси.

Екскурзия до Археа Тира
Разглеждане на руините на града. Градът датира от 1000 г пр. Хр. и е бил културен център на острова.
Продължителност: 2 часа. Цена: 20 евро с включени входни такси.

Екскурзии

Pegasus

За нас

„ПЕГАСУС ГРУП“ ЕООД е основана през 2015г. с цел обслужване и транспорт на пътници между България и Румъния. Фирмата ни притежава лиценз №10171 на Европейската общност за извършване на международен автобусен превоз на пътници и разрешително за превоз по линия № 000350/1 и е първата фирма, която предлага редовен транспорт до летище „Хенри Коанда“ Отопени.E-mail

pegasus@pegasusbg.com

Телефон

+359 (0) 877 34 47 47

Адрес

Русе, бул. "Цар Освободител" 156, АВТОГАРА ЮГ