Кападокия - Земя на чудесата

Телефон за резервации

0877 344 747

или

За възникнали въпроси

Направете запитване

Цена от:  459 лв.
Продължителност:  5 дни / 4 нощувки
Транспорт:  Автобус

 

Дати на отпътуване:  12.04.2017 г.  

 Град на отпътуване
Място
Час
Стандартна цена
Варна централна Автогара 15:00 часа 489 лв.
Бургас автогара Запад 17:30 часа 469 лв.
Шумен Автогара 15:30 часа 479 лв.
Сливен бензиностанция Еко - Дамарски мост 19:30 часа 459 лв.
Стара Загора бензиностанция ОМВ - на Славянски 17:30 часа 459 лв.
Пловдив бензиностанция ОМВ – хотел „Санкт Петербург“ 16:00 часа 459 лв.
София Централна автогара, сектор Паркинг 14:30 часа 459 лв.


ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от съответния град по маршрут през Истанбул към Анкара. Нощен преход

ВТОРИ ДЕН:
Около обяд пристигане в турската столица. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Обзорна обиколка на Анкара – град, разположен сред хълмиста местност в центъра на Анадолското плато. Разглеждане на мавзолея на Ататюрк, музея на Анадолските цивилизации, анкарската крепост, Римските терми от времето, когато Анкара е център на римската провинция Галатия.
Следобед – отпътуване за Кападокия. Кратък престой и възможност за снимки при соленото езеро Тюз Гьол – с дължина 100 км, второто по големина в Турция. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Закуска. Целодневна екскурзия в Кападокия – музей на открито, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Областта Кападокия е известна с причудливите форми, образувани преди 60 милиона години след едновременното избухване на двата вулкана Ерчийес и Хасандаг. Под действието на водата и вятъра са се образували истински природни шедьоври.
Кападокия е споменавана още в Библията. Ранните християни са се заселили в Кападокия, за да изповядват религията си спокойно. Посещение на гигантските конуси и комини в месността Юргюп в Кападокия. Градът се намира близо до скалните църкви на Гьореме. Известен е с виното си, с ръчно изработените килими и хотелите, построени в пещери – повечето от тях са били жилища на древните жители на Кападокия. Някои от пещерите са превърнати в нощни клубове и барове, тъй като в Юргюп кипи невероятен нощен живот. Продължаваме вълнуващото си пътувани из Кападокия с посещение на долината Дервент – Червената долина, долината Зелве, наречена Долината на монасите – сега осеяна с десетки църкви, тя е приютила християни още в зорите на християнството.
Следващата ни спирка в Кападокия е местността Пашабаа – природен феномен с гигантски скални комини и религиозен християнски център – църквата на Симон Стоукник.
Посещение на градчето Аванос – древната Ванеса е поредното място в Кападокия, което ще ви спре дъха с невероятната гледка към Къзълърмак, Червената река. Градът е известен с грънчарството, с пръст от наносите на реката, част от древното минало на Кападокия. Много живописни са улиците, застлани с обли камъни. Посещение на открития музей Гьореме – най-известното и посещавано монашеско селище в района на Кападокия, в което са запазени повече от 30 църкви от 9-ти до 11-ти век с оригинални стенописи. Днес там могат да се видят едни от най-добре запазените образци на скални църкви и манастири, византийски икони и фрески в Кападокия. Свободно време и възможност за обяд в Гьореме. Кратка фотопауза за спомен от Кападокия на панорамната площадка над Долината на гълъбите (някога тук са живеели гълъби в „къщички”, издълбани в скалите; те са разнасяли писма – основният начин на „комуникация” в древността). Следващата ни спирка е крепостта Ючхисар – една от главните туристически атракции и архитектурни чудеса в Кападокия. Намира се на най-високия връх в региона и предлага великолепна гледка над Кападокия. Връщане в хотела около 18:00 ч. Вечеря.
Програма по желание – за сбогуване с Кападокия: 20:00ч. - посещение на автентично шоу на дервиши. Богата програма, изпълнена с оригиналните танци на последователите на Мевляна. Менюто включва различни салати и напитки местно производство, без лимит. Последна нощувка в Кападокия.

ПЕТИ ДЕН:
Закуска. Кратка спирка с възможност за снимки при природния феномен “Трите грации” – символите на Кападокия. Преди да напуснем окончателно Кападокия, ще завършим с посещение на подземния град Каймаклъ – древният град Енегул - с изградена инфраструктура под земята – над сто тунела, от които 4 етажа са отворени за туристически посещения. Отпътуване за Истанбул по обяд. Настаняване в хотел в Истанбул късно вечерта. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН:
Закуска. Напускане на хотела. Туристическа програма по желание: посещение с местен екскурзовод на Вселенската патриаршия, музея "Карие", чиито мозайки и фрески са едни от най-красивите примери за късно византийско изкуство, и църквата с животворна вода "Св. Мария от Влахерна".
Продължаваме с БОНУС от doris-bg.com посещение на гигантския аквариум – Sea Life – най-големият в Европа. Ще имате възможност да се разходите измежду над 20 хиляди вида морски обитатели, сред които и 5 тигрови акули. Разположен на територия от 8000 кв.м, аквариумът разполага с един от най-дългите подводни тунели – 80 метра, който дава възможност за 270º панорама. Аквариумът се намира в един от най-големите търговски центрове на Истанбул – Форум Истанбул, където ще имате възможност да напазарувате от стотици световноизвестни марки, хранителен хипермаркер REAL и хипермаркет за интериорни решения IKEA. Отпътуване за България.ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • транспорт с автобус, лицензиран за международни превози;
 • 1 нощувка в Анкара в хотел 3 * на база закуска и вечеря;
 • 2 нощувки в Кападокия в хотел 3 * на база закуска и вечеря;
 • 1 нощувка в Истанбул в хотел 3 * на база закуска;
 • екскурзионна програма в Анкара с местен екскурзовод на български език;
 • екскурзионната програма в Кападокия с местен екскурзовод на български език (входните такси се заплащат допълнително);
 • медицинска застраховка на стойност 5000 евро към ЗАД „Армеец“;
 • бонус - посещение на Гигантския Аквариум (включва транспорт, не включва входна такса);
 • водач от ТА „Дорис“ по време на пътуването.


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • входни такси за посещаваните обекти в Анкара, Кападокия и Истанбул:
 • входна такса за музея на Анадолските цивилизации - 15 турски лири;
 • входна такса за Крепостта Ючхисар – 7 турски лири;
 • входна такса за Скалните Църкви на Гьореме – 20 турски лири;
 • входна такса за долината Зелве – 10 турски лири;
 • входна такса за подземния град Каймаклъ - 25 турски лири;
 • входна такса за аквариум Sea Life – 41 турски лири за възрастни, 29.50 турски лири за деца;
 • посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма (менюто включва различни салати и напитки, местно производство без лимит), Кападокия - 25 евро;
 • разходка с балон над Кападокия - 130 евро (разходката започва в 05:00 ч. сутринта и трае около час, балонът се издига до 800 м и лети на различни височини);
 • посещение с екскурзовод на Вселенската патриаршия, музея „Карие”-12 евро при група над 15 човека /при група под 15 човека – 18 евро/ (вкл. транспорт и екскурзовод без входни такси);
 • всички услуги, предложени по желание;
 • доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 65 до 75 години – 1.40 лв. / ден;
 • доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 76 до 84.99 години – 2.80 лв. / ден;
 • доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с покритие 4000 евро за лица над 85 години - 15 лв. за целия период на туристическата програма;
 • възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма:

Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.
Застрахователят възстановява на застрахованото лице разходи за самолетни билети, хотелски резервации и други туристически и бизнес услуги, извършени предварително, които не могат да бъдат възстановени при отмяна на пътуването.
Покриват се рисковете:
смърт вследствие злополука за лица над 14 годишна възраст;
разходи за отмяна на пътуването;
разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването;
разходи за удължаване на пътуването;
закъснение на самолетен полет.
Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни.
Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация.

 • разходи от личен характер.


УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

 • внасяне на 30% капаро;
 • доплащане не по-късно от 15 дни преди заминаване;
 • цената е валидна при група от минимум 35 човека.


ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • посещението на Ючхисар е свързано с изкачване по наклон. Желателно е туристите да са с удобни обувки.
 • посещението на подземния град Каймаклъ не се препоръчва за хора, страдащи от дихателни проблеми или клаустрофобия. Ако някой не желае да посети обекта, би могъл да изчака отвън (в района има много кафенета и магазинчета за сувенири).


Музейните такси задължително се заплащат в турски лири!
Желателно е обмяната на валутата да се извърши в България.


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • за лица над 18 год. валиден задграничен паспорт;
 • за лица под 18 год. валиден задграничен паспорт при пътуване с двамата родители. Ако детето пътува с единия или без родители - и нотариално заверено удостоверение оригинал и ксерокопие, че детето има право да излиза от страната.


Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

Екскурзии

Pegasus

За нас

„ПЕГАСУС ГРУП“ ЕООД е основана през 2015г. с цел обслужване и транспорт на пътници между България и Румъния. Фирмата ни притежава лиценз №10171 на Европейската общност за извършване на международен автобусен превоз на пътници и разрешително за превоз по линия № 000350/1 и е първата фирма, която предлага редовен транспорт до летище „Хенри Коанда“ Отопени.E-mail

pegasus@pegasusbg.com

Телефон

+359 (0) 877 34 47 47

Адрес

Русе, бул. "Цар Освободител" 156, АВТОГАРА ЮГ