ОСТРОВ ЛЕФКАДА

Телефон за резервации

0877 344 747

или

За възникнали въпроси

Направете запитване

Цена от:  215 лв.
Маршрут:  Сливен - София - Лефкада - Йоанина - София - Сливен

 

Продължителност:  5 дни / 3 нощувки
Транспорт:  Автобус

 

Дати на отпътуване:  23.05.2017 г.  

 Остров ЛЕФКАДА е място с несравнимата красота.
По неговото крайбрежие можете да се насладите на широки и девствени плажове, с бял пясък или камъчета и буйна зелена растителност.
Съществуват много легенди, свързани с това райско кътче. От бреговете на остров Лефкада красивата Афродита се хвърля в морето в опит да се самоубие, след като изгубва своя любим Адонис. Тогава Персефона моли своя съпруг Хадес да прости греховете й и да я върне в света на живите.
Хвърляйки се в морето от скалите на същия нос, се разделя с живота си в името на любовта и древногръцката поетеса Сафо.

Посетете остров Лефкада! Подарете си частица от Рая!

Град на отпътуване Час Място Цена
Сливен 19:30 часа бензиностанция Еко - Дамарски мост 255 лв.
Стара Загора 20:30 часа бензиностанция ОМВ – Славянски 255 лв.
Чирпан 21:00 часа централна спирка посока София 255 лв.
Пловдив 22:00 часа хотел Тримонциум 235 лв.
София 00:30 часа Руски паметник 215 лв.


ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН
Отпътуване от гр. Сливен в 19:30 ч. бензиностанция ЕКО на Дамарски мост по маршрут Кулата - Солун – Верия – Козани – Йоанина – Мецово- Лефкада. По път преминаване през град Превеза, разположен на устието на Амбракийския залив. Преминаване през специално изграден Гърция тунел под морето (с обща дължина 1570 м).

ВТОРИ ДЕН:
Пристигане на острова около обяд. Остров Лефкада или наричан още Белият остров, е четвъртият по големина от групата Йонийски острови. От древни времена островът е свързан с географската област Акарнаня - основната суша посредством тесен провлак, а коринтяните допълнително улеснили достъпа, прокопавайки канал.
Настаняване в хотела 3*.
Свободно време за почивка и разходка. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание (срещу допълнително заплащане) целодневна екскурзия - Круиз 7 Йонийски острова. Първата спирка е на световноизвестният с красотата си плаж Порто Кацики. Свободно време за плаж (при позволяващи метеорологични условия) и отпътуване за Кефалония – най-големият остров в Йонийско море, известен с дългите си пясъчни плажове, тюркоазено синя вода и впечатляващи пещери. Време за обяд и разходка. Посещение на остров Итака – островът на Одисей, покрит с обширни площи от маслинени гори и малки лозя, както и градини с портокалови, лимонови, смокинови и прасковени дръвчета. След това круизът продължава към малките островчета Меганиси и Скорпио. Кратка спирка в залива на остров Меганиси за фотопауза при втората по големина пещера в Гърция Папаниколао, използвана като скривалище на подводница по време на Втората световна война. Екскурзията продължава към остров Скорпио – необитаем остров, превърнат в малък частен рай и любовно гнездо от гръцкия корабен магнат Аристотелис Онасис, на който той се венчава със съпругата си Жаклин Кенеди. Там има и малък плаж, който носи името на Мария Калас и който напомня за предишната му бурна връзка с оперната примадона. Следва посещение на остров Мадури, където е роден великият поет Аристотелис Валоуритис. Връщане в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Закуска.Свободно време или при минимум 20 туристи се организира панорамна обиколка на столицата – град Лефкада и туристическа програма: църквата ”Св. Мина”. Свободно време. Следва посещение на манастира “Панагия Фенеромени” в Цокаладес, построен през 1634 г. върху останките на древен храм, създаден в миналото в чест на богинята Артемида.
Връщане в хотела. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН:
Закуска. Напускане на хотела и отпътуване за Янина - най-големият град в Епир и столица на префектурата. Кратка пешеходна обиколка на Янина при която ще видите Цитаделата, величествената синагога, действаща в разцвета на романиотската еврейска общност, но вече затворена, крепостта Иц Кале, където Али Паша построява двореца си. - БОНУС от „Дорис“. Отпътуване за България. Пристигане по места късно вечерта.


Цената за ранни записвания до 22.03.2017г. е 215 лева . Редовна цена 225 лева.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • транспорт с автобус, лицензиран за международни превози;
 • пътни и магистрални такси;
 • 3 нощувки със закуски хотел 3 * на остров Лефкада;
 • медицинска застраховка
 • кратка пешеходна обиколка на Йоанина;
 • екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
 • представител на ТА "Дорис".


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • еднодневен круиз 7 Йонийски острова – 30 евро ( минимум 20 туриста);
 • туристическа обиколка на остров Лефкада – възрастен -10 евро ( минимум 20 туриста);
 • разходи от личен характер.


УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

 • цената е валидна при група от минимум 35 човека;
 • внасяне на 30% капаро;
 • доплащане не по-късно от 15 дни преди заминаване;


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • за лица над 18 год. лична карта или валиден задграничен паспорт;
 • за лица до 18 год., пътуващи с един родител или без родители, нотариална заверка от единия или двамата родители!


Програма на круиза:
Обиколка на най-известните плажове и острови в Йонийско море, както следва:
1. Плажовете Порто Кацики и Егремни, като се спира на ЕГРЕМНИ ЗА ПЛАЖ - Свободно време за плуване и снимки. Следва фотопауза на Порто Кацики. Това е най- красивият, спиращ дъха плаж на Йонийско море.
2. Кефалония - най- големият остров в Йонийско море с много промени с ландшафта и неговите разнообразни природни красоти. Дълги пясъчни плажове, живописни заливи  с тюркоазено синя вода, впечатляващи пещери и редки геоложки формации пленяват посетителя. Единственото селище, останало недокоснато от земетресенията през 1953 г. Спира се във Фискардо (много красиво и китно градче) за кафе или обяд. Кратък престой, за да се отпуснете в един от ресторантите за хранене и достатъчно свободно време за разходка.
3. Итака - Островът на Одисей. Гостоприемният романтичен остров Итака, предлага идеалното място за спокойна почивка, интересни обиколки. Хармонично съчетание на море и планина, с магически приказни заливи и плажове.
4. Спира се до Меганиси ( Пещера Папаниколис), която през 1940 г. по време на Втората Световна Война е била използвана като скривалище от Iatridis Navigator от легендарните Папаниколи подводници. Пауза за снимки.
5. Спира се до островите Скорпио- Спарти- Скорпиди ( трите острова на Онасис) - ще ни напомни за невероятната любов между корабния магнат Аристотелис Онасис и оперната певица Мария Калас.
6. Спира се до Мадури - остров, известен със своята вечнозелена растителност и на който е роден великият поет Аристотелис Валоуритис.

Екскурзии

Pegasus

За нас

„ПЕГАСУС ГРУП“ ЕООД е основана през 2015г. с цел обслужване и транспорт на пътници между България и Румъния. Фирмата ни притежава лиценз №10171 на Европейската общност за извършване на международен автобусен превоз на пътници и разрешително за превоз по линия № 000350/1 и е първата фирма, която предлага редовен транспорт до летище „Хенри Коанда“ Отопени.E-mail

pegasus@pegasusbg.com

Телефон

+359 (0) 877 34 47 47

Адрес

Русе, бул. "Цар Освободител" 156, АВТОГАРА ЮГ